Annons

Modeshow för Rosa Bandet

Fyra trelleborgstjejer fixar modevisning och samlar in pengar till bröstcancerforskning.
Trelleborg • Publicerad 24 oktober 2006
Nathalie Björnqvist, Caroline Marklund, Sofie Jönsson och Sofia Ingvarsson hoppas på mycket pengar i insamlingsbössorna. Bild: Claes Nyberg
Nathalie Björnqvist, Caroline Marklund, Sofie Jönsson och Sofia Ingvarsson hoppas på mycket pengar i insamlingsbössorna. Bild: Claes NybergFoto: 

Caroline Marklund, Nathalie Björnqvist, Sofia Ingvarsson och Sofie Jönsson går sista året på frisörutbildningen på Frans Suellgymnasiet i Malmö. Sedan innan sommaren har tjejerna jobbat med att arrangera en frisyr- och modevisning som kommer gå av stapeln på måndagen den 30 oktober klockan sju i Parken i Trelleborg. Alla pengar som de kommer få in kommer de skänka till Cancerfondens bröstcancerkampanj Rosa Bandet.

– Vi tänkte att vad ska vi med de pengarna till? säger Caroline Marklund.

Annons

– Vi är ju studenter och brukar vanligtvis inte ha så mycket pengar att skänka till välgörenhet, så då kan man ju passa på nu i stället, säger Nathalie Björnqvist.

Visningen är samtidigt ett projektarbete i skolan som ska bli bedömt och betygsatt av lärare. Tjejerna skriver loggböcker om sitt arbete och ska skriva en rapport efter att projektet är avslutat.

– Inte nog med att man ska stå där med allt som händer, man ska bli bedömd och betygsatt också, säger Nathalie Björnkvist.

Tjejerna börjar bli lite nervösa inför måndagens strapatser. Det är mycket som ska klaffa.

– Vi har 20 modeller som alla har två outfits som de ska visa. Och redan klockan nio på morgonen ska vi börja att fixa håret på dem på frisörsalonger i Trelleborg, berättar Sofia Ingvarsson.

I showen ingår också dans av Musik- och Dansskolans grupp Showdance och sång av Emma Christensen.

På plats kommer Rosa Bandet finnas att köpa och det kommer finnas insamlingsbössor där tjejerna tror och hoppas att trelleborgarna ska stoppa många slantar.

– Vi valde bröstcancerprojektet eftersom det är något som finns nära och inom många familjer men sällan syns, säger Sofie Jönsson.

– Och vi är ju alla tjejer och har alla bröst, säger Caroline Marklund.

Emma Olevik

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons