Moderater ensamma i sin syn på bostadspolitiken

Trelleborgsmoderaterna skiljer sig från alla andra lokala partier i sin syn på den lokala bostadspolitiken. Det framgår av en enkät som Hyresgästföreningen gjort med politikerna inom Malmöregionen om synen på bostadspolitiken.
Trelleborg • Publicerad 28 augusti 2002

Underlaget för siffrorna från Trelleborg är bara 40 politiker totalt. Därför slår varje enskilt ställningstagande igenom rejält. Därför slår varje enskilt ställningstagande igenom rejält. Men tendensen är tydlig. Om sedan de svarande, när de bara är ett fåtal, är representativa för partilinjen är en annan fråga. Utifrån denna enkät går en tydlig skiljelinje mellan moderater och övriga partier i Trelleborgs kommunfullmäktige. Moderater vill ha en avreglering och marknadsstyrning med så få ingrepp som möjligt i marknaden. I en del frågor är centern splittrad medan övriga partier i stort sett håller ihop om den nuvarande bostadspolitiken med ett ökande ingripande av kommunen. Inom Malmöregionen skiljer sig kommunerna åt i synen på marknadsanpassning av bostadspolitiken. I stort är Malmö- och Trelleborgspolitikerna överens i sitt värnande om den nuvarande bostadspolitiken. Lomma och Vellinge kommuner är de två kommuner som avviker mest åt andra hållet.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.