Annons

Moderat vill flagga mer

Ulf Bingsgård, moderat ledamot i Trelleborgs kommunfullmäktige, motionerar om att kommunen ska sätta upp fyra flaggstänger vid Rådhuset.
Trelleborg • Publicerad 19 november 2003

På stängerna ska kommunen flagga med Trelleborgs, Skånes, Sveriges och EU:s flaggor, enligt motionen. Ulf Bingsgårds argument för att Trelleborg ska flagga med de fyra flaggorna vid Rådhuset är att kommunen bör visa upp sin samhörighet med de större enheter som den ingår i. "Visst handlar det om symbolik, men det är en viktig symbolik" skriver Ulf Bingsgård i sin motion. "Flaggor förenar och visar på samhörighet." Den första flaggan ska, enligt Ulf Bingsgård förslag, vara en vit flagga med Trelleborgs vapen på. Den andra flaggan ska vara den skånska och den tredje Sveriges flagga. På den sista stången ska EU-flaggan med stjärnorna sitta, enligt Ulf Bingsgård. "Trelleborg är ingen ensam och självständig republik i vår värld utan en del av större helheter", skriver Ulf Bingsgård i sin motion.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons