Annons

Moderat kritisk till demokratiutredning

Nu sällar sig moderaternas Lars-Olof Flink till kritiken mot den nystartade demokratigruppen. - Jag håller med Lena Näslund, det är klart att det skulle varit kvinnor med i en sådan här grupp.
Trelleborg • Publicerad 10 oktober 2003

Allehanda har berättat om den arbetsgrupp som ska utreda demokratin i Trelleborg enbart består av män. Före tillsättningen höjdes inga kritiska röster mot sammansättningen av arbetsgruppen. Men nu har moderaten Flink åtskilliga synpunkter. Han tycker att alldeles för mycket av trelleborgspolitiken styrs av en liten klick män. - Det är samma gubbar som sitter och skapar alla regelverk. Man har väldigt oklara uppfattningar om hur demokrati ska bedrivas i den här stan. För många har suttit för länge, helt enkelt. Själv hade moderaterna dock inga längre diskussioner inför skapandet av arbetsgruppen. - Vi tog upp det på vårt gruppmöte, men det var inte så många som var intresserade av att engagera sig då, så Lars Christensson tyckte väl att det var lika bra att utse sig själv, säger Flink. Varför engagemanget är så dåligt tror Christensson kan bero på att de som tillfrågas i dag redan har fullt upp med många politiska uppdrag. - Många har kanske redan svårt att få tiden att räcka till och vill därför inte engagera sig i ytterligare en arbetsgrupp. Hur gruppen skulle sett ut i stället har Lars-Olof Flink inget färdigt svar på, men han tycker att man borde ansträngt sig mer för att få en blandad grupp. - Det behöver ju nödvändigtvis inte vara personer från kommunstyrelsen som arbetar med det här. Det hade varit bättre att få in lite nya människor med andra perspektiv. Det behövs för att få nya idéer.  Den 14 oktober träffas moderaternas fullmäktigegrupp igen. Då ska Lars-Olof Flink ta upp frågan igen, hävdar han.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons