Annons

Moderat kräver svar om tillgänglighet

Trelleborg • Publicerad 21 februari 2006

Ulf Bingsgård (m) kräver i en interpellation till kommunalrådet Egil Ahl (s) svar på frågor om tillgängligheten för handikappade i Trelleborgs kommun.

Frågan tar sin utgångspunkt i handlingsplanen om handikappfrågor "Från patient till medborgare" som antogs av riksdagen år 2000.

Annons

Planen tar upp tre områden, att handikapperspektivet ska genomsyra alla samhällsområden, att hinder som enkelt kan undanröjas ska vara borta till 2010 och att bemötandet av funktionshindrade ska förbättras.

Enligt Ulf Bingsgårds interpellation har HSO, handikapporganisationernas samarbetsorgan, i Skåne presenterat en rapport i december i fjor, där Trelleborgs kommun var en av fyra i regionen som inte påbörjat arbetet med att göra kommunen tillgänglig för alla invånare.

Ulf Bingsgård frågar bland annat om kommunens svar på enkäten som HSO skickat ut till alla kommuner i Skåne. Han vill också att kommunalrådet svarar på om Trelleborgs kommun kommer att uppfylla kraven i den nationella handlingsplanen kring handikappfrågor innan 2010 års utgång.

Dessutom vill Ulf Bingsgård ha svar på vem som bär ansvaret för att handlingsplanen blir verklighet i Trelleborg.

Lasse Bryggare

0410-545 71

lasse.bryggare@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons