Annons

Mobil ramp ger mersmak

Hjulen rullar utanför Rådhuset den här veckan. En skejtboardramp har ställts upp tillfälligt och intresset är stort. Men skejtarna hoppas på en mer robust och permanent lösning.
Trelleborg • Publicerad 21 april 2009
Joachim Nilsson Trulsson var en av skejtarna på Rådhustorget i går. Ett av tricken han gjorde var frontside disaster – lyckad trots namnet. Foto: Tomas Nyberg
Joachim Nilsson Trulsson var en av skejtarna på Rådhustorget i går. Ett av tricken han gjorde var frontside disaster – lyckad trots namnet. Foto: Tomas NybergFoto: 

Jesper Widarson står uppe på rampen, i shorts och linne, redo att åka. Det handlar inte om att prestera bäst. Det handlar om att bara åka eller hänga i sofforna vid sidan om.

- Det är inte den bästa rampen, men det är den bästa vi har, säger Jesper Widarson när han skejtat några minuter.

Annons

Han har tillbringat hela måndagen på Rådhustorget. Det ska bli hela tisdagen också. Och kanske resten av veckan också.

- Vädret är jättebra! Rampen står hur bra som helst här och det blåser inte.

Fredrik Björk tycker också att läget är bra. Men av en annan anledning.

- Så kan politikerna som sitter här inne se hur många det är som åker här, säger han.

Rampen på Gasverket räcker inte anser han. Det behövs något större.

- Kanske inte så stor som Stapelbädd (i Malmö), men helst ska det vara en betongpark. Annars går den sönder när det regnar, säger Fredrik Björk som får medhåll från flera andra.

Kommunstyrelsens ordförande känner till intresset för en skejtpark, men insatsen från kommunen är begränsad:

- Vi är inne i ett ansträngt ekonomiskt läge. Men finns det privata finansiärer så tror jag att den hade kunnat vara på plats rätt snart, säger Ulf Bingsgård (M).

Och Fredrik Björks åkande har nått fram:

- Jag tycker att skejtandet har varit ett smålustigt inslag. I och för sig har vi inte kunnat ha fönstren öppna så det har varit lite varmare än vanligt, säger Ulf Bingsgård.

Niclas Sörenson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons