Annons

Möbelbutik lägger ner efter 76 år

Hoffs möbler stänger till våren sin möbelbutik på Hedvägen. Anledningen är att ägarna valt att gå i pension och att ingen inom ägarfamiljen har visat intresse att ta över verksamheten.
Trelleborg • Publicerad 15 oktober 2010
Hoffs möbler har funnits i Trelleborg i 76 år. Till våren läggs möbelbutiken ner. Anders Pålsson är butiksansvarig och Marianne Nejdfors är delägare och en av döttrarna till företagets andre ägare.
Hoffs möbler har funnits i Trelleborg i 76 år. Till våren läggs möbelbutiken ner. Anders Pålsson är butiksansvarig och Marianne Nejdfors är delägare och en av döttrarna till företagets andre ägare.Foto: Tomas Nyberg

– Det är ett vemodigt beslut att fatta, men nödvändigt eftersom ägarfamiljen nu går i pension. Omvärlden har också förändrats. Konkurrensen har ökat och konsumenterna är betydligt villigare idag att åka några mil för att handla heminredning, säger Anders Pålsson, butiksansvarig hos Hoffs möbler.

Datumet för nedläggningen av själva möbelbutiken, den siste april nästa år, är klart sedan länge.

Annons

– Beslutet tog de gemensamt för två år sedan då de visste att kontraktet med Mio skulle gå ut då, förklarar Anders Pålsson som också är gift med en av ägarna.

Nedläggningen gör att fem personer sägs upp. Idag arbetar nio personer i butiken varav tre är företagets ägare. Företaget äger fastigheten som möbelbutiken ligger i och Anders Pålsson kommer att få ansvaret för att driva verksamheten med uthyrning av lokaler vidare. En person kommer att återanställas för lagerhantering, en tjänst som ett företag som hyr in sig i fastigheten köpt av Hoffs möbler.

– Den svåraste biten med nedläggningen är uppsägningarna, säger Anders Pålsson.

Företaget har funnits i samma ägarfamilj sedan 1950-talet. Nu är det tre döttrar i den andra generationen som tillsammans med sin mor äger Hoffs möbler. Men i nästa generation finns inget intresse. Någon försäljning har inte heller varit aktuell enligt Anders Pålsson. Möbelförsäljningen har också gått ner under de senaste åren.

– Samtidigt är Hoffs en av få möbelvaruhus i Sydvästskåne som inte gått med förlust under lågkonjunkturen. Det är tack vare att vi har ett eget hus och har haft låga omkostnader, säger Anders Pålsson.

Martin Strandberg
Jenny Isaksson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons