Annons

Mitt sommarjobb: Del 1

Sommaren är här och överallt dyker de upp. Sommarjobbarna. Trelleborgs Allehanda har träffat den steppande, humörshöjande sommarjobbaren Li Eliasson som sommarjobbar på Thelanders fotoaffär.
Trelleborg • Publicerad 11 juli 2002
Li Eliassson. BILD: CLAES NYBERG
Li Eliassson. BILD: CLAES NYBERGFoto: 

BILD: CLAES NYBERG Li Eliasson är 19 år gammal, bor i Trelleborg och har just gått ut gymnasiet. Under sommaren jobbar hon på Thelanders Expertbutik i Trelleborg. - Jag fick detta jobb tack vare de nio veckors praktik jag hade när jag gick sista året på Sundsgymnasiet i Vellinge, berättar Li. I februari fick hon reda på att hon hade sommarjobb i Expertbutiken. En typisk arbetsdag för Li ser ut på följande sätt. Klockan halv tio börjar hon. Under förmiddagen hjälper hon kunderna, framkallar foto och kanske tar några passfoto. Sen har Li 45 minuters lunch som hon brukar ha runt 12. På eftermiddagen kommer den stora rushen människor. När klockan sen blir sex slutar hon för dagen. - Det är runt klockan fyra det kommer riktigt mycket människor, berättar Li. Den roligaste arbetsuppgiften Li har är att ta passfoto. Britt-Marie, en av arbetskamrater, lyssnar på vad Li berättar och lägger till att Li är en riktigt glädjespridare. - Varje dag steppar hon för oss, bara för att vi alla ska vara på bra humör, säger Britt-Marie skrattandes. Li tjänar 70 kronor i timmen på sitt sommarjobb. - Jag tänkte att jag skulle försöka spara lite av de pengar som jag tjänar till mina framtida högskolestudier, berättar hon. Det är långt ifrån alla ungdomar som lyckas få ett sommarjobb. - Jag vet kompisar som inte har något jobb alls under sommaren och som på så sätt inte heller får in några pengar. Jag har haft tur.Jag har hittat ett sommarjobb jag trivs hemskt bra med, säger Li.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons