Annons

Miste djuren efter misskötsel - överklagar

En lantbrukare utanför Trelleborg försöker få tillbaka sina 38 nötkreatur. I januari omhändertogs hans djur på grund av att de misskötts. Lantbrukaren överklagade länsstyrelsens beslut till länsrätten som avslog överklagandet.
Trelleborg • Publicerad 25 september 2007

Han gick vidare till kammarrätten som nekade honom prövningstillstånd. Nu har han överklagat kammarrättens avslag till Högsta domstolen. Det var den 28 november i fjor som miljöförvaltningen fick klagomål om ett dött djur på mannens gård utanför Trelleborg. Vid två olika inspektioner, den 28 november och 1 december, fanns klagomål på djurhållningen. Under december och januari gjordes sedan ett antal inspektioner på gården och varje gång fann djurskyddsinspektören brister i tillgången till vatten och foder. Mannen varnas för att hans djur kan bli omhändertagna och inte förhållandena blir bättre. Den 19 januari togs djuren om hand.

I sitt svar till länsstyrelsen tillbakavisade mannen kritiken mot hans djurhållning. Han hävdade också att han inte förstått att han fått ett föreläggande från miljöförvaltningen att bättra sig.

Annons

Länsstyrelsen grundade sitt beslut att godkänna omhändertagandet av djuren på att lantbrukaren inte kommer att rätta till felen. Dessutom tror man inte på att mannen skulle hämta 1100 liter vatten om dygnet och köra ut till djuren, samtidigt som han hade ett heltidsjobb utanför lantbruket och skötte djuren på kvällar och nätter.

Christer Hansson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons