Misstänkta spritförsäljare släpptes

Det par som på måndagen anhölls misstänkta för olovlig försäljning av insmugglad starköl och vin samt oskattade cigaretter i en butik i Trelleborg har frigivits men misstankarna mot dem kvarstår.
Trelleborg • Publicerad 16 oktober 2002

- Åklagaren fann inte skäl att gå vidare till häktning och vi har förhört båda ingående så det fanns ingen anledning att hålla kvar dem längre, säger Magnus Nilsson, utredare på polisen i Trelleborg. Paret är misstänkta för brott mot alkohol- och tobakslagen samt för brott mot smugglingslagen. Misstankar som, enligt Magnus Nilsson, stärkts under utredningen. Båda har medgivit att de har sålt alkohol i butiken och säger att det bara handlat om en kortare tid. De förnekar också att de har sålt till ungdomar. - Det har vi inget som motbevisar, säger Magnus Nilsson. Utredningen har inte heller kunnat visa om de ingår i en större hantering av insmugglad alkohol. - Intrycket jag får är att de har bedrivit det själva vid sidan om den ordinarie verksamheten. Den ena har erkänt i princip allt medan den andra varit fåordig, fortsätter Magnus Nilsson. Han säger också att det är en tidsfråga tills dess att polisen gör tillslag mot andra butiker i Trelleborg som säljer alkohol olagligt. Där ska det också, enligt tips, ske försäljning till ungdomar.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.