Annons

Misstänkta opiumsmugglare kvar i häkte

En av de två män som greps misstänkt för att ha försökt smuggla in 3,2 kilo opium via Trelleborg i slutet av november förra året sitter fortfarande häktad.
Trelleborg • Publicerad 26 mars 2003

Åklagaren har för sjätte gången begärt förlängning av åtalstiden som nu är beräknad till den 31 mars. Då har den 36-årige mannen suttit häktad i fyra månader. - Det är inte så mycket i förhållande till det straff på tio år som han riskerar om han döms, menar kammaråklagare Mikael Björk som leder utredningen. Hans 46-årige medresenär släpptes för en tid sedan från häktet men är fortfarande misstänkt för brott. Ytterligare en person greps och häktades i februari i år som misstänkt för att vara den person i Sverige som skulle tagit emot opiumpartiet. Även han sitter fortfarande häktad. Åklagaren tror att det med största sannolikhet kommer att bli ett åtal på måndag. - Om inget helt oförutsett skulle inträffa. Han tror också på en fällande dom mot de tre männen. - Jag väcker bara åtal om jag tro på en fällande dom. Och det finns bevisning tillräckligt i det här fallet, menar Mikael Björk.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons