Misstänkta kortbedragare häktade

De fem män som greps av tullen med utrustning avsedd för att läsa av bankomatkort häktades på tisdagen av Trelleborgs tingsrätt.
Trelleborg • Publicerad 2 december 2003

Männen anlände till Trelleborg med Travemündefärjan i fredags natt. Vid en rutinkontroll fann tullen tre kortläsare, tjugo blanka plastkort, en bärbar dator, en videokamera och fem mobiltelefoner. Det är utrustning som, menar åklagaren, kan användas vid bedrägeribrott. Sannolikt var kortläsarna avsedda att monteras på bankomater i Sverige, vilket i kombination med videokameran skulle kunna ge bedragarna tillgång till både koden och övrig information som finns inprogrammerad i vanliga köp- och kreditkort. Männen är misstänkta för förberedelse till grovt bedrägeri. Vad deras plan än var hann de aldrig sätta den i verket, men i Lund avslöjades i helgen ett försök till kortbedrägeri med just den metod männen antas ha förberett sig för. De fem männen, som är mellan 33 och 25 år gamla, anhölls i lördags och får nu alltså sitta häktade i väntan på rättegång.

Lars Thulin lars.thulin@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.