Annons

Misstänkta knarksmugglare kvar i häktet

De två litauer som greps av tullen i Trelleborg misstänkta för grov narkotikasmuggling den 1 april får förmodligen sitta häktade ett bra tag.
Trelleborg • Publicerad 15 april 2003

Åklagaren har begärt förlängd tid för att väcka åtal och i går omhäktades den ene av de båda männen. Den andre hade inte begärt någon ny häktningsförhandling utan godkände den förlängda tiden. Enligt åklagaren Magnus Ramebäck så kommer det med all sannolikhet bli aktuellt att förlänga häktningstiden fler gånger innan åtal väcks. - Normalt sett brukar en sådan här utredning ta minst två månader men det är ovanligt att den tar mer än tre månader, säger Magnus Ramebäck. De båda männen, 36 och 24 år gamla, misstänks ha försökt smuggla in amfetamin. Exakt hur mycket vill åklagaren inte uppge. Inte heller om man ännu har gripit några fler personer misstänkta för att vara inblandade i samma smuggling. - Jag vill inte kommentera något eftersom vi ännu är i inledningsskedet av utredningen, säger Magnus Ramebäck.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons