Misstänkta Entré-rånare frias

(Uppdaterad 18.10) De tre unga män som stod åtalade för rånet mot Entré strax innan jul, friades idag av Ystads tingsrätt. Åklagarens bevisning räckte inte till.
Trelleborg • Publicerad 3 februari 2009

Butiken Entré på Hedvägen rånades under kvällen den 21 december av tre män. Bytet blev drygt 28 000 kronor.

Under rättegången yrkade åklagaren Fredrik Bohlin på stränga straff eftersom han ansåg att rånet gränsade till grovt. Han menade därför att de två 18-åringarna borde dömas till fängelsestraff och 16-åringen som vid tidpunkten för rånet var 15, till sluten ungdomsvård.

Men tingsrätten hade en annan syn på saken. Enligt Fredrik Bohlin ansåg rätten att en hel del talade för att det var de tre männen som utförde rånet.

– Men i de väsentliga delarna konstaterade rätten att det saknas bevisning för att det ska vara ställt utom allt rimligt tvivel, säger Fredrik Bohlin.

Det finns ingen teknisk bevisning som binder de tre männen vid rånet. Och butiksbiträdet som under vapenhot tvingades öppna ett kassaskåp har inte kunnat pekat ut någon av de misstänkta.

– Det finns ingen teknisk bevisning och det är en brist så klart, säger Fredrik Bohlin.

En av 18-åringarna dömdes efter rättegången till skyddstillsyn och ungdomsvård efter en grov stöld som genomfördes i mitten av december och en misshandel som han gjorde sig skyldig till i början av november.

TA
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.