Annons

Misstänkta bedragare besöker äldre

Flera äldre människor i Anderslövstrakten har fått besök av människor som hävdar att de samlar pengar till kyrkan, Röda korset eller barnhem i Rumänien.
Trelleborg • Publicerad 14 januari 2004

Enligt hemvården i Anderslöv, som polisanmält saken, handlar det om en man och flera kvinnor. Enligt vad vårdtagare berättat för personalen besöktes ett tiotal Anderslövsbor i 80- och 90-årsåldern i fredags. - Jag såg själv en man med blommor i famnen som knackade på hos en av våra vårdtagare, berättar Christel Mattsson, samordnare i hemvården. Besökaren var en man som ville sälja en bukett rosor för 400 kronor. Överpriset motiverades av att det var för en god saks skull: Mannen samlade pengar till ett barnhem i Rumänien, och behållningen av blomförsäljningen skulle gå direkt dit. - Vår vårdtagare förklarade att hon bara var en fattig pensionär, men hon gav i alla fall mannen 200 kronor, berättar Christel Mattsson. Andra försäljare försöker inge förtroende genom att berätta att de kommer från Röda korset eller kyrkan. Anderslövs församling samlar dock inte pengar genom att knacka dörr. Några dörrknackare har helt enkelt tiggt pengar till sjuka barn eller studier som de säger sig bedriva utomlands. - De här personerna går också gärna in hos folk, varnar Christel Mattsson, som misstänker att avsikten är att stjäla. - Det är lite kusligt att de beter sig på det här viset. Dessutom är det ju vi i hemvården som blir misstänkta om det till exempel fattas pengar hos våra vårdtagare.

Lars Thulin lars.thulin@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons