Annons

Misstänkt tjuv skyller på kyla

Den 44-årige man som misstänks för inbrottsförsöket på Pergo sent i fredags kväll häktades på måndagen vid Trelleborgs tingsrätt.
Trelleborg • Publicerad 12 januari 2004

Mannen, som kommer från Västsverige men har vissa band till Trelleborg, släpptes fri från ett fängelsestraff så sent som i torsdags. Till Trelleborg kom han, enligt sin egen förklaring vid häktningsförhandlingen, för att hälsa på goda vänner. Han medger att han vid halv elva-tiden på kvällen skruvade loss listerna till ett kontorsfönster på Strandridaregatan, men menar att han aldrig haft för avsikt att stjäla något av den elektronik och datautrustning som fanns fullt synlig innanför. - Det såg så gott och varmt ut där inne, förklarade 44-åringen. - Jag skulle bara in och värma mig. Det var så kallt ute den kvällen. Mitt uppsåt var inte att stjäla, utan bara att bruka rummet en stund. 44-åringen häktades på sannolika skäl misstänkt för försök till stöld.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons