Annons

Misstänkt rånare har gripits

En person som är under 15 år har gripits misstänkt för tisdagens rån mot Claes konditori på Borggården. ”Han kommer att lämnas över till de sociala myndigheterna”, säger närpolischef Sven-Inge Nilsson.
Trelleborg • Publicerad 10 maj 2012
Den gripne pojken tros ligga bakom rånet mot Claes konditori.
Den gripne pojken tros ligga bakom rånet mot Claes konditori.Foto: 
Foto: 

Den misstänkte gärningsmannen greps vid 14-tiden på torsdagen i centrala Trelleborg. Enligt Sven-Inge Nilsson gick gripandet lugnt till.

– Det var helt odramatiskt. Just nu vet jag inte hur han ställer sig till anklagelserna eller vad han hade för motiv. Han har förhörts och sen tar de sociala myndigheterna över i och med att han är under 15 och inte straffmyndig, säger Sven-Inge Nilsson.

Annons

Enligt honom var det en kombination av tips från allmänheten och spaningsarbete som ledde fram till gripandet.

– Vi har tagit ett vapen i beslag men det är inte klart om det är en replika eller ett riktigt vapen. Rånbytet har vi inte hittat, säger Sven-Inge Nilsson.

Det var i tisdags som konditoriet på Borggården rånades. Gärningsmannen var maskerad och beväpnad med ett pistolliknande föremål. Bytet från rånet blev några tusenlappar. Personalen som arbetade på konditoriet fick inga fysiska skador men chockades.

Louise Löfgren
Martin Strandberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons