Annons

Misstänkt ofredare begärdes häktad

Den man i 30-årsåldern som misstänks ha ofredat unga flickor i Trelleborg under juli och augusti begärdes på fredagen häktad.
Trelleborg • Publicerad 23 augusti 2002

Åklagaren lämnade under fredagseftermiddagen in en häktningsframställan och menar att mannen är på sannolika skäl misstänkt för sexuellt ofredande av sammanlagt nio flickor. Enligt anmälningarna till polisen har en man sökt upp flickor i 10-12 årsåldern som befunnit sig utomhus i ett område mellan Dalabadet och mot Trelleborgs centrum. Mannen har kommit på cykel och antastat flickorna genom att lägga armen om deras midja och rört vid dem. När de har protesterat har han cyklat därifrån. Det första fallet inträffade i mitten av juli, därefter har ytterligare ett antal fall inträffat fram tills dess att den nu misstänkte mannen greps i onsdags kväll. 30-åringen nekar till att ha ofredat flickorna men åklagaren menar att det finns så starka bevis mot honom att han bör bli häktad med restriktioner för att inte kunna söka upp flickorna. Polisen har gjort en fotokonfrontation med flickorna men vill inte berätta vad som framkom vid denna. De ska sedan höras vidare under nästa vecka. Häktningsförhandling kommer troligen att hållas under helgen.

Jenny Isaksson jenny.isaksson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons