Annons

Misstänkt "nattatjuv" begärs häktad

En av de misstänkta nattatjuvarna begärs häktad. Han identifierades i samband med ett inbrott i en bostad i helgen. Därmed kan, kanske, en del av de omkring 200 inbrotten som följt samma mönster klaras upp.
Trelleborg • Publicerad 20 juni 2006

I slutet av 1999 skedde en kraftig ökning av stölder i bostäder där folk låg och sov. Några av de bestulna drabbades flera gånger. En stor del av inbrotten skedde i Knäckekärrs- och Köpingeområdena, ofta i äldre villor med sämre lås. Polisen fick snabbt en misstänkt.

– Vi blev uppmärksammade på en man som dömts för liknande brott tidigare, 1994 i Tierp, berättar kommissarie Michael Mattsson vid Trelleborgspolisen.

Annons

Ett annat av nattatjuvens särdrag är att han bara tar sådant som inte går att spåra tillbaka till ett offer, kontanter och mobiltelefoner där SIM-kortet tas ur. Handväska eller plånbok hittas ofta i hallen eller på trappan utanför. Om han skulle gripas har han inget på sig som kopplar honom till ett inbrott.

– För offren känns det oerhört kränkande, de känner sig våldtagna, säger Michael Mattsson. Han stjäl från nattygsbordet när man ligger och sover. Söker han makt och kontroll?

Polisen vet att det finns minst två aktiva nattatjuvar eftersom signalement som lämnat är så pass olika. Dessutom skedde en stöld enligt samma mönster när den ene misstänkte nattatjuven redan satt anhållen.

Totalt är det minst 200 inbrott enligt samma mönster som skett sedan 1999. Under bara elva månader år 2003 skedde 49 sådana inbrott.

Christer Hansson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons