Annons

Misstänkt mordbrännare försökte köra över två personer

Den man som sitter häktad misstänkt för att ha anlagt två mordbränder i Aggarp den 26 juni i år är även misstänkt för grov misshandel och försök till grov misshandel efter att ha kört på en man och försökt köra på en kvinna i trakten av Lilla Alstad dagen innan bränderna.
Trelleborg • Publicerad 23 juli 2002

Den 36-årige mannen hade kört in i en lada på en gård i Lilla Alstad. Ägaren till gården hörde ljud från ladan och gick dit för att se var det kom i från. När han öppnade porten till ladan körde en bil ut från ladan och mot honom i hög hastighet. Mannen kastade sig åt sidan men blev träffad av bilen på ena benet. Efteråt upptäcktes att ett luftgevär var stulet. En stund senare försökte 36-åringen stjäla en slåttermaskin på en gård en bit från Lilla Alstad. En kvinna på gården såg det hela från ett fönster och gick ut och frågade vad han höll på med. Då gick han tillbaka till sin bil, startade den och körde rakt mot kvinnan. Hon hann dock kasta sig åt sidan och blev inte skadad. Åklagaren tänker väcka åtal mot 36-åringen på fredag. Sammanlagt kan det bli tio olika åtalspunkter och förutom mordbrand, grov misshandel och försök till grov misshandel kan han bli åtalad för ringa narkotikabrott, rattfylleri, flera fall av stöld, försök till stöld och försök till tillgrepp av fortskaffningsmedel. 36-åringen har gjort vissa erkännanden kring det som hände i Lilla Alstad men påstår sig inte minnas något av händelserna i Aggarp.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons