Annons

Misstänkt mordbrand på gård

Branden på en lantbruksfastighet i utkanten av Trelleborg i natt rubriceras som mordbrand. Inte heller en gräsbrand i närheten har någon uppenbar förklaring.
Trelleborg • Publicerad 1 juli 2018
Branden i gäststugan rubriceras som mordbrand.
Branden i gäststugan rubriceras som mordbrand.Foto: Casper Johansson

Det första larmet gick strax efter klockan 2 i natt. Det brann i gräset längs Mellanköpingevägen och räddningstjänsten ryckte ut för att släcka.

– Det var ganska odramatiskt, men det märkliga var att det strax senare började brinna på en lantbruksfastighet inte långt därifrån, säger Jörgen Rasmussen, yttre befäl hos räddningstjänsten

Det brann bara i dörren, men gäststugan blev rökfylld.
Det brann bara i dörren, men gäststugan blev rökfylld.Foto: Casper Johansson
Annons

Räddningstjänsten åkte till gården och kunde konstatera att det var mycket rök och lite eld. På något sätt hade det börjat brinna i en ladugårdsdörr. Innanför dörren fanns en gäststuga. När elden nådde isoleringsmaterialet blev rökutvecklingen kraftig, förklarar Jörgen Rasmussen.

– Det brann egentligen bara i en dörr, men röken spred sig via ventilationen till hela stugan, berättar han.

Första larmet var en gräsbrand.
Första larmet var en gräsbrand.Foto: Casper Johansson

Eftersom brandorsaken var oklar kallades även polis till platsen. Polisen har spärrat av området runt stugan och upprättat en anmälan om mordbrand.

Emma LawessonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons