Annons

Misstänkt katsmugglare åtalad

Den 20 september i år fann tullen i Trelleborg 241 kilo kat i en holländsk blomstertransport. Nu har chauffören, en 39-årig holländare, åtalats misstänkt för narkotikasmuggling.
Trelleborg • Publicerad 7 oktober 2003

Han är också misstänkt för att vid samma tillfälle ha försökt smuggla in 60 liter sprit och vid olika tillfällen under sommaren ha smugglat in ytterligare 168 liter sprit. Detta har han erkänt att han har sålt i Sverige för 160 kronor per liter. Han erkänner också att han försökte smuggla in 60 liter sprit den 20 september. Däremot hävdar mannen att han inte kände till de 241 kilona kat som fanns i lastbilen. Åklagaren har inte heller kunnat bevisa att mannen kände till det och skriver därför i stämningsansökan att mannen i varje fall har begått smugglingen av grov oaktsamhet.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons