Misstänkt inbrottstjuv åtalad för två stölder i samma villa

Vid det första inbrottet stals en väska, ett par tusen kronor i kontanter och en kniv. Därefter kom tjuvarna tillbaka och stal två vapenskåp innehållande vapen och 50 000 kronor i kontanter. Nu åtalas en man misstänkt för delaktighet i inbrottet.
Trelleborg • Publicerad 24 oktober 2018 • Uppdaterad 25 oktober 2018
Ystads tingsrätt.
Ystads tingsrätt.

Det var på morgonen den 7 augusti som någon bröt sig in i villan som ligger på Björkevägen i Trelleborg. Vid det första inbrottet ska någon ha tagit sig in via ett källarfönster i villan och kommit över en väska, 4 000 kronor i kontanter samt en kniv.

Redan samma dygn eller dagen efter ska gärningsmännen ha återkommit till samma villa för att stjäla ännu mer. Denna gång kom de bland annat över två vapenskåp. Dessa innehöll 50 000 kronor i kontanter, vapen med tillhörande ammunition, klockor och smycken samt ett antal flaskor vin. Stöldgods från inbrotten påträffades senare i Malmö.

Nu har en trelleborgare i 20-årsåldern åtalats misstänkt för att ha varit delaktig i inbrotten. Vid det senare hittade man blodspår från mannen i farstun till villan. Han har, enligt åtalet erkänt att han varit delaktig i den första stölden men menar att det var någon annan som genomförde den andra.

Åklagaren har i första hand valt att åtala honom för två fall av grov stöld. Men om han inte kan anses vara skyldig till det så ska han åtminstone dömas för medhjälp till grov stöld i samband med det andra inbrottet. Detta genom att han berättat för andra vad som fanns i huset, slagit i sönder en ruta och därefter gått in i farstun.

Mannen har suttit häktad sedan den 23 september.

Han åtalas även för ett fall av olovlig körning och brott mot knivlagen.

Jenny IsakssonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.