Annons

Misstänkt inbrottstjuv anklagas för vapenbrott

En av de misstänkta inbrottstjuvar som på måndagen kunde stoppas i en bil på Läraregatan i Trelleborg misstänks nu för ytterligare brott. I bilen hittade polisen en pistol.
Trelleborg • Publicerad 23 maj 2019
Genrebild.
Genrebild.Foto: Stina Stjernkvist/TT

Strax efter lunch på måndagen fick polisen in flera vittnesuppgifter om ett pågående inbrott på Engelbrektsgatan. Andra vittnen berättade sedan om att de misstänkta gärningsmännen lämnade platsen i en bil.

Polisen kunde stoppa bilen på Läraregatan, och tre unga män och en pojke greps. Sent på måndagskvällen anhölls samtliga fyra. Brottet rubriceras som grov stöld genom inbrott. Den yngsta av dem har sedan släppts på fri fot, men är fortsatt misstänkt för grov stöld..

Nu har ytterligare en anmälan mot en av de unga männen, 19-åringen, tillkommit. Vid polisens husrannsakan av fordonet gärningsmännen flydde i har man hittat en tillståndspliktig pistol. Därför har nu en anmälan om vapenbrott upprättats.

Sebastian MårtenssonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons