Annons

Misstänkt för mordförsök på fri fot igen

Åklagaren kan komma att lägga ner utredningen av mordförsöket i en lägenhet i Trelleborg i februari i år. Det saknas helt enkelt bevis, förklarar Johan Sundkvist, förundersökningsledare vid polisen i Trelleborg.
Trelleborg • Publicerad 13 juli 2009

TRELLEBORG. Det var i början av februari i år som en 40-årig man fördes till sjukhus med allvarliga skärsår i huvudet. Han hade tillsammans med två bekanta suttit och druckit alkohol hemma i sin lägenhet i Trelleborg, när de hamnade i slagsmål. 40-åringens skador bedömdes som så allvarliga att händelsen rubricerades som mordförsök.

En av de båda männen, en 27-åring som misstänktes ligga bakom 40-åringens skador har sedan dess sökts av polisen, men man trodde att han flytt till Polen. Men så i lördags vid lunchtid påträffades han på Liljeborgsgatan i Trelleborg. Han anhölls misstänkt för mordförsöket och förhördes under helgen. 27-åringen hävdar att han agerat i självförsvar, och polisen har svårt att bevisa något annat. Därför har 27-åringen nu släppts igen och utredningen ser inte ut att komma längre.

– Det var mycket alkohol inblandat och på grund av bevissvårigheter kommer ärendet med stor sannolikhet att läggas ner, säger Johan Sundkvist.

Lucas Dietrichson
Erika Oldberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons