Annons
Den ex-politiker från Trelleborg som misstänks för grov förskingring och varit bosatt i Thailand under senare år greps på fredagskvällen i Trelleborg.
Trelleborg • Publicerad 24 maj 2010

Mannen anhölls men släpptes på lördagskvällen med reseförbud.

Mannen var tidigare ordförande i en bostadsrättsförening i Trelleborg. Under den tid som han satt som ordförande misstänks han för att bland annat ha tagit ut ersättning för förlorad arbetsinkomst trots att han inte hade något arbete. Han ska även ha tagit ut bensin för personligt bruk och andra varor som föreningen fått bekosta.

Annons

Det hela polisanmäldes och enligt polisens utredare kan det handla om cirka en halv miljon kronor som mannen misstänks för att ha förskingrat.

Under polisutredningen flyttade mannen dock till Thailand. Förhören var just avslutade men mannen hade inte delgetts utredningen. På grund av att han inte fått någon chans att läsa igenom utredningen och ge kommentarer kunde ärendet inte gå vidare till åtal. Eftersom förhören var avslutade har mannen inte heller kunnat efterlysas.

Nu har han emellertid återvänt till Trelleborg efter cirka två år i Thailand. I fredags kväll greps mannen i Trelleborg och satt sedan anhållen till lördagskvällen då han släpptes. Mannen har dock reseförbud tills vidare eftersom utredningen nu tas upp aktivt igen.

Den före detta ordföranden i bostadsrättsföreningen var tidigare även politiker i Trelleborg och satt bland annat i kommunfullmäktige under 1990-talet.

Han har också varit aktiv i föreningslivet i Trelleborg.

Ola Isaksson
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons