Misstänkt bilbomb kan ha varit busstreck

Polisen lutar alltmer åt att bilsprängningen i centrala Trelleborg var ett busstreck. För snart en månad sedan vaknade boende på Östergatan i Trelleborg av en kraftig smäll.
Trelleborg • Publicerad 23 februari 2009

En bil som stod parkerad på gatan exploderade och krossade flera fönsterrutor i huset intill.

Vittnen har sett några personer i närheten av bilen som sedan slängt in någonting under bilen och sprungit därifrån.

Polisen spekulerade först i att det kunde röra sig om en avledningsmanöver, men inga brott som kunde kopplas till sprängningen begicks denna natt.

Att det skulle vara en attack mot den man som äger bilen avfärdade polisen också, han är inte känd av polisen sedan tidigare och det finns ingen hotbild mot honom. Bilägarens far berättade för TA att han snarare trodde det var en sammanblandning - egentligen ville man komma åt en annan person men sprängde av misstag fel bil.

Polisen har inga misstänkta och nu har utredare Tenie Ericsson i Trelleborg inga fler tips att gå vidare med. Mycket lutar åt att sprängningen var rent okynne, säger han. Enligt vittnen har personerna i närheten av bilen varit högljudda och stökiga innan sprängningen.

- Ja, om man planerar att spränga en bil är man väl lite mer diskret, menar Tenie Ericsson.

Erika Oldberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.