Annons

Misstänkt anlagd brand utanför Grönby

Under torsdagskvällen larmades räddningstjänst till en misstänkt anlagd brand mellan Grönby och Norra Grönby. På platsen hittades en bensindunk.
Grönby • Publicerad 27 juli 2018
Genrebild.
Genrebild.Foto: Johan Nilsson/TT

Det var strax efter klockan elva på kvällen som en person upptäckte branden och slog larm. Branden ska ha varit i ett dike.

– Man har hittat en bensindunk vid platsen, och man misstänker att någon hällt ut bensin och tänt fyr, säger Anders Oxelbrand vid polisen.

Annons

När räddningstjänsten kom till platsen så var elden redan släckt, tack vare rådigt ingripande från det par som ringde och anmälde händelsen.

– Det var tur att de kom när de gjorde, annars kunde det ha blivit förödande, säger Jörgen Persson, styrkechef vid räddningstjänsten i Anderslöv.

Anmälarna hade kommit förbikörande, och enligt Jörgen Persson måste de ha kommit nästan precis när det börjat brinna, eftersom det var bensinen som brann.

– Och det brinner väldigt fort. De hade inget vatten, men de hade lite öl i bilen som de kunde släcka med, och stampa ut en del av elden, säger han.

Under fredagen har Myndigheten för säkerhet och beredskap, MSB, gått ut och varnat för extra hög brandrisk i de södra delarna av Sverige.

– Det är jättestor spridningsrisk just nu eftersom det är så torrt. Så det är väldigt bra handhavande av de som släckte det, säger Jörgen Persson.

Sebastian MårtenssonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons