Annons

Misstanke om fusk vid ventilationsbesiktning

I en anmälan till byggnadsnämnden skriver en trelleborgare att en besiktning av ventilationen i ett flerfamiljshus i centrala Trelleborg är rent fusk.
Trelleborg • Publicerad 9 juni 2009

TRELLEBORG. Enligt anmälan ska besiktningen över huvud taget inte ägt rum. Ett utlåtande där anläggningen godkändes utan anmärkning lämnades in till byggnadsnämnden i december i fjor. Det var bara det att anläggningen varken besiktigats eller åtgärdats, enligt anmälan.

I anmälan beskrivs att anläggningen besiktigades senast 1995. När en ny kontroll skulle göras på våren i fjor var ventilationen i så dåligt skick att den inte kunde besiktigas, enligt anmälan.

Men renoveringen och besiktning som skulle ha gjorts under hösten har alltså aldrig ägt rum, utan utlåtandet är rent fusk, enligt anmälan. Anmälaren ifrågasätter i sitt brev till byggnadsnämnden både fastighetsägaren och den som gjort besiktningen.

Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons