Annons

Misstankar om mordbrand på gård stärkta

Branden på en lantbruksfastighet utanför Trelleborg under natten mellan lördag och söndag rubriceras som mordbrand.
”Vi har fått en klar bild av vad som skett”, säger kommunpolis Mats Rindborn Grahl.
Trelleborg • Publicerad 2 juli 2018
Det brann egentligen bara i en dörr, men bostaden blev snabbt rökfylld.
Det brann egentligen bara i en dörr, men bostaden blev snabbt rökfylld.Foto: Casper Johansson

Strax efter klockan två på söndagsnatten larmades räddningstjänsten till en brand. Det brann i gräset längs Mellanköpingevägen.

– Det var ganska odramatiskt, men det märkliga var att det strax senare började brinna på en lantbruksfastighet inte långt därifrån, sa Jörgen Rasmussen, yttre befäl hos räddningstjänsten, till Trelleborgs Allehanda under helgen.

Annons

Räddningstjänsten åkte till gården och kunde konstatera att det var mycket rök och lite eld. På något sätt hade det börjat brinna i en ladugårdsdörr. Innanför dörren fanns en gäststuga. När elden nådde isoleringsmaterialet blev rökutvecklingen kraftig, och spred sig via ventilationen.

Eftersom brandorsaken var oklar kallades även polis till platsen, som spärrade av och gjorde en brottsplatsundersökning.

– Vi har fått en klar bild av vad som skett. Det finns ett tillvägagångssätt som absolut styrker brottsrubriceringen, säger kommunpolis Mats Rindborn Grahl.

Om det finns en koppling mellan gräsbranden och gårdsbranden är inte klart än, men polisen jobbar fortsatt med räddningstjänsten i ärendet.

– Vi går också ut till våra poliser i yttre tjänst och flaggar för att hålla extra uppsikt för misstänkt beteende som kan kopplas till mordbrand, säger Mats Rindborn Grahl.

Sebastian MårtenssonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons