Annons

Missnöje med nytt grönområde

Grönområdet intill det nya bostadsområdet Västervång i Trelleborg väcker missnöje bland en del boende. Bland annat uppges att det ligger för mycket sten i gräset och att det buskörs med mopeder på kullarna.
Trelleborg • Publicerad 5 augusti 2005

– Förutom att det finns så mycket sten och tistlar så att man inte kan gå där, så buskörs det också med mopeder på kullarna, det går inte att låta barnen leka i området eftersom det finns risk för dem att bli påkörda, säger Mimmi Larsson.

Hon menar också att kommunen har lovat att sätta upp ett staket men att detta inte har blivit gjort på två månader.

Annons

Enligt Göran Larsson, parkchef i Trelleborgs kommun, har man både plockat sten, klippt gräs och gödslat.

– Det tar tid att anlägga ett så stort grönområde och det kan ta upp till flera år tills en bra gräsmatta etableras, säger Göran Larsson som också berättar att man kommer att plantera buskar i höst och att det inte går att göra allt färdigt på en gång. – När det gäller buskörningen på kullarna så kan vi inte göra så mycket, vi är ju inga poliser, säger Göran Larsson.

Ett staket kommer dock att sättas upp för att försöka stoppa mopedernas framfart.

– Det är dock med viss tveksamhet vi sätter upp det, ett staket innebär ju både underhåll och att vi inte kan klippa gräset på samma sätt.

Enligt parkförvaltningens tidsplan kommer området att vara färdigt om ungefär 1,5 år.

Åsa Meierkord

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons