Annons

Missnöjd med smärtlindring vid cancer

En kvinnan anser inte att hennes make fick tillräckligt med smärtlindring under en operation för urinblåsecancer i januari i år.
Trelleborg • Publicerad 25 juli 2002

Han hade mycket ont efteråt, men trots parets alla försök till att få starkare mediciner fick de ingen hjälp av personalen, anser kvinnan som nu anmäler Trelleborgs lasarett till Socialstyrelsen. Hennes 60-årige make avled i hemmet några veckor efter operationen. F örst hans sista dagar i livet fick kvinnan kontakt med en distriktssköterska som hjälpte honom med smärtlindring. Kvinnan undrar i anmälan om det inte finns en lag som säger att en patient inte ska behöva ha ont utan att försök till smärtlindring görs. Hon frågar även varför paret inte blev informerade om att det fanns en speciell smärtsjuksköterska på Trelleborgs lasarett.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons