Annons

Misskötta kor och katter leder till nya krav

Länsstyrelsen kräver att ett bolag som sysslar med husdjursskötsel och husdjursartiklar tar bättre hand om sina kor och katter.
Trelleborg • Publicerad 8 juni 2011

Enligt länsstyrelsen har tidigare inspektion på gården på Söderslätt visat att korna inte hade tillgång till bete samt att flera av katterna var i behov av veterinärvård.

Från bolagets sida har man inte hållit med länsstyrelsens uppfattning att det finns allvarliga brister. Därför förelägger nu länsstyrelsen att bolaget förbättrar sin djurhållning på tre punkter:

Annons

Mjökkorna ska ha tillgång till betesmark minst sex timmar per dygn under sommarhalvåret.

Antalet katter på gården ska begränsas till nio. De bör kastreras eller steriliseras så att de inte förökar sig okontrollerat.

Katterna ska få veterinärvård när de behöver det.

Eftersom det även tidigare funnits föreläggande mot bolaget menar länsstyrelsen att det är nödvändigt att ställa nya krav. "Ni måste hitta långsiktiga och hållbara lösningar på problemen", skriver länsstyrelsen i sitt beslut.

Om det visar sig att bolaget inte rättar sig efter kraven kan länsstyrelsen gå vidare med vite. Det kan också bli aktuellt att förbjuda bolaget att ha hand om djur.

Louise Löfgren
Fanny Johansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons