Annons

Misskött ko leder till åtal

Trelleborg • Publicerad 23 juli 2007

En 51-årig man som hållit en ko inspärrad i en trång och smutsig bod åtalas nu för brott mot djurskyddslagen.

I september i fjol bestämde sig miljökontoret i Trelleborg för att ta hand om en kviga som stått instängd i ett uthus med dålig belysning och ventilation. Nu har kammaråklagre Thomas Andersson lämnat in en stämningsansökan mot mannen som var ansvarig för kon.

Annons

När miljökontoret ingrep stod kvigan i ett 2 gånger 2,3 meter stort förråd. Den enda ljuskällan var ett delvis igenspikat hål i väggen. Träytorna och golvet var insmorda med gödsel och det saknades halm.

Enligt rapporten var kvigan själv insmetad i avföring och den metallgrimma hon hade på sig hade vuxit in i nacken. Det enda som fanns tillgängligt i matväg var mögligt bröd. I vattenkaret, i form av en gryta, hade det grott gräs.

Kvigan skickades till avlivning och efter att fallet uppdagats. Ägaren blev polisanmäld av miljöinspektören och nu blir han alltså stämd.

Fanny Johansson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons