Annons

Misshandlare döms till psykiatrisk vård

En 37-årig man döms till rättspsykiatrisk vård, efter att ha misshandlat fyra personer vid ett bråk på en gård i Vemmerlövstrakten i somras.
Trelleborg • Publicerad 2 april 2004

Omkring klockan fyra på morgonen den sjätte juli uppstod bråk utanför den fest som de inblandade personerna varit på. Den nu dömde 37-åringen, som var berusad, fällde då en annan man med knytnävsslag, och ställde sig sedan att sparka sitt medvetslösa offer i huvudet. Till den nedslagnes undsättning kom då hans sambo och två kamrater, vilka även de fick slag på ansiktet och på armarna. En av de misshandlade drabbades av hjärnskakning, ytterligare en åsamkandes en bruten arm och de två övriga fick skrapsår och svullnader. Efter att rättsförhandlingarna avbrutits för rättspsykiatrisk undersökning av den misstänkte, yrkade åklagaren på att 37-åringen skulle häktas på grund av risk för fortsatt brottslig verksamhet. Enligt bedömningen kan hans höggradiga irritabilitet leda till att han reagerar impulsivt och utan eftertanke. I samband med domen i måndags förklarades också att mannen omedelbart skulle föras till häkte i väntan på vård. Den nu dömde har erkänt att han tilldelat en person några slag, men att han uppfattat det som om han blev angripen. I övrigt säger han sig inte ha någon klar minnesbild av händelsen. 37-åringen är tidigare dömd för misshandel och våld mot tjänsteman. Han döms nu för grov misshandel till rättpsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning, och ska även betala skadestånd till misshandelsoffren. Totalt rör det sig om ett skadestånd på 76 000 kronor.

Lars Thulin lars.thulin@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons