Annons

Misshandlade vårdpersonal

En boende vid ett av kommunens gruppboenden har dömts av tingsrätten till rättspsykiatrisk vård för hot, misshandel och sexuellt ofredande av personal på boendet.
Trelleborg • Publicerad 11 april 2002

Det första fallet inträffade i april förra året då mannen ringde upp en hemvårdsassistent vid flera tillfällen mitt i natten och först bad henne komma till honom med förklaringen att han ville ha sex med henne. Senare ringde han och uttalade hot om att slå henne och övrig personal om hon inte kom. I juli förra året ringde mannen till en anställd hos överförmyndaren i Trelleborg och förklarade att han skulle komma till hennes arbetsplats och misshandla henne. I januari i år hotade mannen en enhetschef och en annan anställd vid gruppboendet med att om de inte gjorde som han ville så skulle han sticka en kniv i dem. Mannen har nekat till samtliga hot och även till misshandeln av en av boendets anställda som inträffade i september förra året och i januari i år. Vid båda tillfällena slog han den anställda med öppen hand i ansiktet. Mannen har även dömts till att betala 5000 kronor i skadestånd till den misshandlade anställda.

Jenny Isaksson jenny.isaksson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons