Annons

Misshandel ökar kraftigt på stan

Knytnävarna kommer alltmer till användning i centrala Trelleborg, särskilt runt krogarna på helgerna. Under årets första två månader har dubbelt så många våldsbrott som förra året polisanmälts.
Trelleborg • Publicerad 28 februari 2007

Mellan år 2003 och 226 ökade antalet polisanmälda misshandelsbrott i hela Trelleborgs kommun från 228 till 338, en ökning på knappt 50 procent på fyra år.

Från den 1 januari i fjor till den 27 februari polisanmäldes 19 ärenden som innehöll misshandel och olaga hot i centrala Trelleborg. Under samma period i år har 35 ärenden anmälts.

Annons

– Jag tror inte att ökningen beror på några attitydförändringar eller på att toleransen minskat, säger kommissarie Michael Mattsson på Trelleborgspolisen.

En stor del av de totalt 41 polisanmälda brotten, ett ärende kan omfatta mer än ett brott, har inträffat med anknytning till stadens klubbar och restauranger.

Trots att antalet poliser i tjänst ökat i Trelleborg de senaste åren är det få av anmälningarna som skett direkt på plats därför att en polispatrull varit på platsen.

– Om någon känner att han eller hon blivit misshandlad så tror jag att man anmäler till polisen, säger Michael Mattsson. Man försöker säkert få kontakt med polisen även om de inte är på plats.

För hela Söderslätt ökade misshandels- och hotärendena från 124 till 160 för de första två månaderna 2006 och 2007.

Christer Hansson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons