Misshandel, bråk och hot slutade med fängelse

Ett års fängelse för grov kvinnofridskränkning blev straffet för en 51-årig man. Han fälldes också för olaga hot och skadegörelse.
Trelleborg • Publicerad 17 november 2004

Det hela började när en man flyttade in till en kvinna på norr i Trelleborg för drygt två år sedan. Enligt fastighetsägarens vittnesmål började bråk nästan omedelbart. Den nyinflyttade mannen kom också snabbt i konflikt med fastighetsskötaren i området.

I början av januari i år blev läget akut när fastighetsskötaren anklagade 51-åringen för att ha skadat fastighetsskötarens bil med några bänkskivor. Naturligtvis går uppgifterna i sär om vad som hände, men fastighetsskötaren hade ett baseballträ med sig när han sökte upp 51-åringen.

Enligt åtalet, och domen, hotade han sin antagonist med baseballträet och slog efter honom. Han hotade också 51-åringens sambo.

51-åringen och hans sambo väntade barn som föddes i februari. Strax efter barnets födelse började 51-åringen att slå sin sambo. Han hotade henne och använde obscena tillmälen. Han anklagade henne för otrohet och missbruk. Kvinnan vände sig inte till polisen utan misshandeln fortsatte.

Grannarna klagade över uppträdena, bland annat när 51-åringen kastade ut blomkrukor ur parets gemensamma bostad. Efter hand blev övergreppen värre och när polisen kallades till deras bostad i oktober hittade de kvinnan med svullnader i ansiktet, en spräckt tand och en lindrig hjärnskakning.

Mannen medgav bara att han slagit kvinnan den sista gången, i oktober. Vid resten av tillfällena var han antingen i Tyskland eller mindes inte eftersom hans filofax gått sönder.

I augusti kulminerade också konflikten med fastighetsskötaren.

Då hotade 51-åringen att han skulle skära halsen av sin antagonist samtidigt som han slog med ett yxskaft på fastighetsskötaren staket och förråd.

När dimmorna skingrats i tingsrätten dömdes 51-åringen till ett års fängelse för grov kvinnofridskränkning, olaga hot och skadegörelse. Fastighetsskötaren fick villkorlig dom och 80 dagsböter.

Christer Hansson

0410-545 42

christer.hansson@allehandasyd.se

TRELLEBORG
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.