Annons

Misshandel av äldre kvinna anmäldes först efter en vecka

En 94-årig kvinna som förra lördagen ska ha blivit misshandlad under en kvällspromenad i Höllviken förbryllar just nu polisen. Någon anmälan om misshandeln har polisen inte fått in förrän nu, en vecka senare.
Trelleborg • Publicerad 9 augusti 2005

Den 94-åriga kvinnan har själv uppgett att hon blev nersparkad av två yngre män då hon var ute i Höllviken på kvällen lördagen den 30 juli. Misshandeln ska dessutom ha pågått en stund.

Kvinnan lyckades ta sig hem och först dagen efter fick hon kontakt med hemtjänsten som såg till att hon kom till sjukhus. Hennes skador var såpass allvarliga att hon fortfarande är kvar på sjukhuset.

Annons

Men någon polisanmälan tycks inte ha gjorts förrän en vecka efteråt och då skriftligt av anhöriga. Därför kände inte förundersökningsledaren i Söderslätts närpolisområde, Ann-Christin Sjöbeck, till ärendet när massmedia hörde av sig i måndags. Hon såg däremot till att en polispatrull besökte kvinnan på sjukhuset i Malmö och tog upp en anmälan.

– Jag förstår om de anhöriga är upprörda men det är underligt att det inte gjorts en polisanmälan tidigare, säger Ann-Christin Sjöbeck som nu ska se till att händelsen blir utredd.

Jenny Isaksson

0410-545 27

jenny.isaksson@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons