Minskade köer till förskolan

Köerna till förskolorna har minskat drastiskt sedan förra året. De barn som haft rätt till en plats enligt fyramånadersregeln har hamnat på någon av de förskolor som finns i respektive familjs bostadsområde eller de nystartade avdelningar i Trelleborgs innerstad.
Trelleborg • Publicerad 22 januari 2003

Problemen är dessutom undanröjda för februari då det inte finns några som har stått i kö i fyra månader. - För att klara av behoven finns numera förskolan Posten som finns på andra våningen i posthuset på Kontinentgatan, där man även har sex platser i reserv. Dessutom finns förskolan Ekan vid Norra skolan, konstaterar Lars Ullmar på skolkontoret, som samtidigt kan glädja barnen på Postens förskola att det ska byggas en lekplats till dem söder om Rådhuset. Därmed är det på promenadavstånd från förskolans lokaler. Exakt när lekplatsen ska stå färdig är inte fastställt, men det blir någon gång under vårkanten. Fyramånadersregeln innebär att alla förskolebarn har rätt att få en plats efter fyra månaders väntan i kö, enligt ett regeringsbeslut. Prognosen som skolkontoret har gjort visar att 16 barn runt om i Trelleborgs kommun har rätt att få plats under mars och 22 barn under april. Det är först när man kommer in i de respektive månaderna som man vet om föräldrarna fortfarande är intresserade av ha sina barn på de respektive platserna. - Vi försöker ha så god beredskap som möjligt för att klara av behoven, vilket vi har lyckats med hittills, säger Ullmar.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.