Annons

Minnesrik utställning invigd

Utställningslokalen på andra våningen på Garvaregården är just nu fylld av minnen. Minnen för dem som upplevde 30-, 40-, och 50-talet. På lördagen var det vernissage för PRO:s utställtning Gräv på nytt!
Trelleborg • Publicerad 10 januari 2004
Gunnel Lövdahl BILD: Claes Nyberg
Gunnel Lövdahl BILD: Claes NybergFoto: 

Gunnel Lövdahl BILD: Claes Nyberg Det lilla kontoret som ställts upp på ett bord har inte mycket gemensamt med dagens. Då, före datorernas tid, var det skrivmaskin, räknemaskin och räknesticka som gällde. För dem som var unga i Trelleborg fanns det möjlighet att åka till skollovskolonin Dalby vid Bingsmarken. Med på utställningen finns både bilder från kolonin liksom ett komplett veckoprogram med revelj och bäddning klockan 07.00 var morgon. Gunnel Lövdahl har varit ledare för en av de studiecirklar som PRO och ABF har hållt under hösten där medlemmarna har skrivit ned sina minnen från tiden kring andra världskriget. Det är dessa studiecirklar som sedan har resulterat i utställningen Gräv på nytt! - Här har vi det som är anledningen till utställningar. Alla skrivelser, säger Gunnel Lövdahl och visar ett bord fyllt av handskrivna A4 ark. - Det är nästan enbart skrivet för hand. Det är kul att ha alla olika handstilar, menar Gunnel Lövdahl. Några av texterna finns också inlästa på kasett. Bland de mer spektakulära föremålen på utställningen finns en gammal baddräkt med nästan som en liten klänning utanpå. - Är den inte trevlig. Jag kan tänka mig den i det fina badlivet på Båstad. Den är verkligen döfin, utbrister Maj-Britt Ivesköld, som besökte utställningen på lördagen. Utställningen kommer att pågå fram till och med den 31 januari och är öppen mellan klockan 10 och 16 på vardagar och 10 och 14 på helger.

Jenny Isaksson jenny.isaksson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons