Annons

Minneskonsert för jazz-eldsjäl

Bortgångna jazzsångerskan Mia Löwgren hedras med en minneskonsert i Parken, där intäkterna går till ett stipendium i hennes namn.
Trelleborg • Publicerad 15 maj 2009

Mia Löwgren förolyckades i februari i år i sitt jobb som brevbärare. Men hon var också en hängiven jazzentusiast, och sjöng med såväl Trelleborgs Storband som Rolf Uddeskog Band.

Bakom initiativet att instifta ett stipendium står Håkan Fredriksson på Studieförbundet Vuxenskolan i Trelleborg. Och han fick genast såväl Storbandet som Rolf Uddeskog med på noterna.

Annons

– Även om jag inte träffade henne mycket vet jag att Mia Löwgren hade en speciell utstrålning, säger Håkan Fredriksson. Hon kunde entusiasmera folk, och blev en förebild vad gäller att verka för kulturen i Trelleborg.

Stipendiet, tänkt att delas ut årligen på jazzfestivalen i Smyge, ska gå till någon som verkar i Mia Löwgrens anda.

– Det behöver inte handla om jazz utan även musikal eller teater, säger Håkan Fredriksson, som dock utesluter genren pop.

Konserten den 27 maj blir i sig gratis. Det blir upp till besökarna att avgöra hur mycket de vill donera.

Lars Thulin
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons