Annons

Minnen väcks till liv när hotell firar 100 år

I år är det hundra år sedan hotellet Falsterbohus byggdes. Men firandet blir inte lika storslaget som dagens gäster hade hoppats på.
Trelleborg • Publicerad 26 juni 2008
Henrik Eliasson, Ingemar Johansson, Marie-Louise Eberhard, Christian Kindblad och Åke Hagstad framför Magasinet där en del av firandet äger rum. Bild: Fanny Johansson
Henrik Eliasson, Ingemar Johansson, Marie-Louise Eberhard, Christian Kindblad och Åke Hagstad framför Magasinet där en del av firandet äger rum. Bild: Fanny JohanssonFoto: 

Numera består hela Falsterbohus av bostadsrätter, uppdelade på tre föreningar.

Åke Hagstad är en av dem som äger en lägenhet i det gamla hotellet. Tillsammans med flera av sina grannar har han planerat för 100-årsjubileet sedan 2006.

Annons

- Vi ville ha fäktnings- och dressyruppvisningar och pratade om att ordna modevisningar och en basar. Han kallar själv planerna för högtflygande och i slutändan har gruppen tvingats begränsa sig.

Firandet kommer istället att vara koncentrerat kring tre saker: en bok, en utställning av kläder och prylar från hotellets glansdagar och en nyproducerad konstutställning med temat Falsterbohus 100 år.

- Boken Med tårna i sanden och klackarna i taket innehåller foton, annonser, ritningar och en massa annat som rör Falsterbohus, berättar Christian Kindblad från föreningen Calluna som kommer att sälja boken lokalt på näset.

Konstutställningen består av verk i olika tekniker gjorda av sju lokala konstnärer. Den visas på galleri Palm den 23-31 augusti.

Utställningen av kläder och annat finns i Magasinet med start i dag, fredag, till och med den 8 juli.

Fanny Johansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons