Minikonst på Axel Ebbe

Storleken har betydelse. Åtminstone såhär års på Axel Ebbes Konsthall. Med start i morgon visar ett 30-talkonstnärer prov på hur man kan fånga intryck och känslor på små ytor och i små skalor.
Trelleborg • Publicerad 25 oktober 2002

Det handlar så klart om "Minikonst", en utställning där alla konstverk har ett minimalt format och ett, om inte minimalt, så åtminstone lågt pris. I år har för första gången alla konstverk passerat en tvåmannajury bestående av Anna Holmbom och Tore Nilsson. Båda från Malmö Konsthall. - Vi kände att det nog var dags. Men det har blivit precis lika många utställare som det brukar vara, säger museichef Ingela Jacobsson som fått ta emot miniverk från sammanlagt 55 konstnärer. Hälften av årets utställare är med på Minikonst för första gången och kriteriet för att få delta har som vanligt varit att vara bosatt söder om Malmö och väster om Ystad eller ha en tydlig anknytning till Trelleborg. Den lilla utställningen i det lilla formatet har alltså vernissage i morgon lördag klockan 10 och pågår sedan till den 24 november.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.