Annons

Mindre träd om Valen får välja

"Byt ut träden på Algatan mot mindre med glesare bladverk som till exempel japanska körsbärsträd." Det föreslår Valens företagarförening och Valengallerian i ett brev till kommunen.
Trelleborg • Publicerad 17 juni 2013
Byt ut träden på gågatan mot mindre och glesare, som japanska körsbärsträd, föreslår Valengallerian och Valengruppens företagarförening. Foto: Claes Nyberg
Byt ut träden på gågatan mot mindre och glesare, som japanska körsbärsträd, föreslår Valengallerian och Valengruppens företagarförening. Foto: Claes NybergFoto: Claes Nyberg

Det handlar om 25 träd som står på Alagtan längs Valenhusets fasad. Enligt brevet, som centrumledaren och marknadschefen Marcus Middleton skrivit, skymmer de stora träden gatlyktornas ljus, trots att de beskurits.

Träden skuggar gågatan och butiker med skyltfönster och entréer mot Alagtan får sämre chans att exponera sig, skriver Marcus Middleton, som även menar att butikerna drabbas ekonomiskt av detta.

Annons

Gallerians fasad mot Algatan kommer att renoveras och putsas i en ljus ton samt få nya skyltar. Det måste exponeras, menar Marcus Middleton, och då måste de gamla träden bort.

Japanska körsbärsträd vore mycket bättre. Det skulle inte bara låta fasaden och skyltfönstren komma fram, utan även ge en mysigare miljö för sittplatser och göra gågatan vackrare, menar Marcus Middleton.

Martin Falkenby
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons