Annons

Mindre brand på Hedvägen

(Uppdaterad 13.10) En mindre brand uppstod i samband med ett svetsningsarbete på en firma på Hedvägen på tisdagsförmiddagen.
Trelleborg • Publicerad 27 maj 2003

Svetsningen ägde rum i företagets pannrum. Den som arbetade med svetsningen lyckades själv släcka elden som uppstod. - Det var tur för det fanns en brandsläckare precis utanför dörren till pannrummet, sade Karl-Erik Alm, ägare av företaget. När man sedan kontrollerade ventilationskanalerna så var där gnistor och eldslågor inne i en tillluftskanal. Det rök också från kanalerna upp på taket. De anställda på verkstadsföretaget kontaktade då räddningstjänsten. På grund av spridningsrisken till andra verksamheter intill kallades till en början fler räddningstjänster från bland annat Vellinge och Skurup. Men det visade sig att elden förmodligen släckts av sig själv och det var bara Trelleborgs räddningstjänst som behövde kontrollera byggnaden och vädra ut röken. Efteråt var Karl-Erik Alm lättad över att det inte blev något större. - Det här är första gången det händer något sådant här på de elva åren vi har varit här, sade han.

Jenny Isaksson jenny.isaksson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons