Annons

Mindre bidrag behövdes 2013

Första halvåret 2013 betalades drygt 18 miljoner kronor ut i försörjningsstöd till trelleborgare. Det är nästan en och en halv miljon kronor mindre än under samma period i fjor.
Trelleborg • Publicerad 9 juli 2013
Foto: JONAS EKSTR÷MER / SCANPIX

Cecilia Lejon, chef för arbetsmarknadsförvaltningen, vågar nästan inte tro det och har kontrollräknat flera gånger. Hon bekräftar att kostnaderna för det ekonomiska biståndet, som tidigare kallades för försörjningsstöd, inte bara har minskat med 1,4 miljoner kronor jämfört med i fjor utan dessutom landat cirka 100 000 kronor under budgeten.

– Som jag ser det är det ett antal samverkande faktorer som lett till detta, säger Cecilia Lejon.

Annons

En intern utvecklingsprocess på förvaltningen och det faktum att det börjat röra på sig på arbetsmarknaden igen är två av dem. Den tredje, menar Cecilia Lejon, är samarbetet med det lokala och regionala näringslivet.

– Vi har haft två personer som arbetat som rekryterare och hittat jobb åt de trelleborgare som har ekonomiskt bistånd. Vår ingång inför hösten är att det är nu vi ska gasa. Vi vill satsa ännu mer på att jobba med näringslivet.

Louise Löfgren
Fanny Nyberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons