Annons

Mimers hus försvinner – men finns kvar ändå

Mimers hus kommer att avvecklas. Men Mimers hus kommer att finnas kvar, eller åtminstone verksamheten. Det framgår av förslaget till internbudget för lasarettet.
Trelleborg • Publicerad 15 december 2004

Avvecklingen av Mimers hus kommer att beslutas av nämnden för Sydvästra Skånes sjukvårdsdistrikt i morgon, fredag. Motivet för nämnden är att socialnämnden i Trelleborg den 6 december beslutat säga upp avtalet om driften.

Tanken är att de fyra platser som lasarettet disponerar på Mimers hus ska rymmas inom "nybygget". Dessutom ska omkring 10 så kallade SAH-platser finnas inom närsjukvården medan kommunen kommer att ha trygghetsplatser.

Annons

Just nu pågår utredningen om vad närsjukvårdsplatser egentligen ska användas till. I budgetförslaget för Universitetssjukhuset MAS finns preliminärt ett förslag om minskning av verksamheten inom onkologi för att finansiera 10 SAH-platser i Trelleborg. Samtidigt pågår en översyn av den palliativa vården så att omhändertagandet ska bli likvärdigt inom hela sjukvårdsdistriktet.

Genom att pengarna hämtas från onkologen i Malmö kan de nya platserna förverkligas tidigt under 2005. Nämnden räknar med att ta beslut senast i mars månad nästa år.

Christer Hansson

0410-545 42

christer.hansson@allehandasyd.se

TRELLEBORG
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons