Annons

Miljövänliga produkter på export

Man kan tjäna pengar på miljön. Det vet Karl-Erik Grevendahl som pratade om det nätverk han driver för att hjälpa företag att exportera miljövänliga varor på ett Agenda 21-möte i Rådhuset på torsdagskvällen.
Trelleborg • Publicerad 4 april 2002

- Just nu samverkar jag med ett danskt nätverk, som har kontakter med flera länder i Asien, däribland Vietnam och Indien, säger Grevendahl, som är ansvarig för projektet Sustainable Business Hub", ett nätverk som finansieras av Region Skåne och Malmö stad. Ungefär ett 150-tal företag är knutna till nätverket. En del får hjälp att exportera miljövänliga livsmedel, medan andra får konsultation för att kunna sälja kunskap om hur man förbättrar miljön. Nätverket har funnits i drygt ett år. - Vi har redan börjat titta på hur vi kan utveckla samarbete med andra europeiska länder, bland annat Nederländerna, Spanien och Tjeckien, berättar han.

Johan Persson johan.persson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons