Annons

Miljöpartist kan komma att leda kulturen

Idag ska alliansen och Miljöpartiet i Trelleborg underteckna överenskommelsen om hur man planerar att styra kommunen under de fyra närmaste åren. Miljöpartiets Love Nilsson föreslås som ordförande i kulturnämnden.
Trelleborg • Publicerad 15 november 2010

– Det är riktigt att jag är föreslagen som ordförande i kulturnämnden, säger Love Nilsson, som hittills varit ganska okänd i Trelleborgspolitiken.

Det var så sent som i år som Love Nilsson tog steget upp som ordförande och förstanamn för Miljöpartiet i Trelleborg.

Annons

Under den gångna mandatperioden har han bara haft uppdragen som ersättare i styrelsen för Trelleborgs fjärrvärmebolag samt som ersättare i kulturnämnden.

Nu kan han alltså hamna rakt in hetluften som ordförande i kulturnämnden, där han i så fall ersätter Rolf Persson (SPI) som haft uppdraget under de gångna fyra åren.

– Jag har ju varit med i nämndens arbete under fyra år, säger Love Nilsson. Jag har ett stort intresse för kulturfrågor.

Love Nilsson säger att han har sina funderingar på vilka kulturområden han vill att kommunen satsar mer på framöver.

– Jag har en del tankar om vad jag vill satsa på inom kulturen, men det vill jag inte säga något om förrän jag är vald. Man vet aldrig hur det går förrän allt är klart.

I samband med att Centern, Folkpartiet, Moderaterna, Kristdemokraterna och Miljöpartiet skriver under överenskommelsen i dag avslöjas också namnen på dom som förslag till ordförande och vice ordförande i alla olika nämnder. Känt är redan att Lars Mikkelä förslås som ordförande i den nya tunga bildningsnämnden.

INTERNAL INTERNAL
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons